WakeUP project

12/01/2009

korban D korban

salam kepada semua pembaca dan penyinggah blog in..
pertama sekali lekir nk mengucapkan selamat menyambut hari Raya Aidiladha...

Sory byk2 sebab lame dah xupdate blog ni.
almaklumla kesebokkan membelenggu diri ini.
So Terpaksala lekir biar je sawang dan sesawang bersarang dengan jayanya disini...

klu ade sape2 antara korang yang xpernah tengok upacara mengorbankan lembu semasa Hari Raya Korban, Silalah menonton vedio lembu kene sembelih di bawah ni ya...

video

actually video sembelih lembu berlaku kat belakang sebelah ladang lembu yang berada xjauh dari belakang sekolah menengah batu sepuluh lekir (sekolah lekir mase tingkatan 1,2 and 3).


tahun tahun depan korang punyer turn plak kay..
klu xsanggup tgk tekan ALT+F4 yer..

Photo_photo kat bawah ni ade sesi lapah melapah, semua ni wat kat rumah lekir je time raya kedua tu...ade la wat kenduri kit time tgh hari tu...


gantung bang, jgn xgantung...

ni deorang ngah bungkus 1kilo/plastik bag utk diagih-agihkan ::kulit kepala pun kene lapah gak...hensem x lembu ni??


_kay bye-bye semua_

9/18/2009

balik kampung....ho ho ho balik kampung...

salam lebaran kepada pembaca-pembaca blog hang lekir ini....

firstly lekir nk mintak seribu ampun dan maaf kepada semua pembaca-pembaca dan xlupa juga yang dok singgah-singgah kat blog lekir ini, kalau ade ayat-ayat lekir yang menyakitkan hari korang semua...

Di akhir-akhir Ramadhan ini lekir nak mengucapkan Selamat Hari Raya Kepada semua Muslimin dan Muslimat xkiralah untuk yang berpuasa cukup sebulan ataupun yang terpaksa/SENGAJA(insaf-insafkan lah diri anda) xpuasa cukup sebulan...

Kepada yang akan memandu semasa pulang ke kampung, sentiasalah memandu dengan berhati-hati,ingat orang-orang tersayang...dan yang menaiki kenderaan awam sila pastikan anda tidak ditinggalkan oleh bas....

Lekir akan pulang ke kampung pada petang ini selepas je waktu pejabat selesai...doakan perjalanan Lekir pulang dari SHAH AlAM ke KAMPUNG PARIT HAJI DOLLAH sentiasa dalam keadaan selamat ye kawan2 semua... Lekir Drive SAGA PUTIH sorang-sorang jer balik raya Kali ini, so klu ade sape-sape yang nak tumpang balik kampung berdekatan ngan perjalanan lekir ( kota kemuning - puncak alam - ijok -kuala selangor - tanjung karang-sekinchan - kg.kayan - ParitHajiDollah ) silalah segera menghubungi lekir (3 seat kosong lg kawan-kawan)....

dikesempatan ini juga lekir menjemput semua ke Rumah Lekir yg Terletak di Kampung Parit haji Dollah,Lekir 32020 Sitiawan Perak DR pada AIDILFITRI ini....
JANGAN LUPE MAI Tu BAWAK wet raya BANYAK-BANYAK (anak-anak saudara lekir ade 22orang semuanye)

Akhir kata...

Selamat hari Raya...
Maaf Zahir dan Batin....
drpd. HanG LekiR kpd Semua.....

9/17/2009

Tutup laman web waktu solat

Akhbar online Arab Saudi henti operasi 20 minit selama lima kali sehari

JEDDAH: Sebuah akhbar online tempatan di wilayah Hail mengambil langkah menutup laman webnya selama 20 minit setiap kali tiba waktu solat lima waktu.

Sekiranya pelawat memasuki laman Aen Hail ketika waktu solat, mereka akan menemui mesej 'Tutup bagi solat' dalam bahasa Arab selain kiraan waktu tamatnya masa rehat untuk solat di bahagian bawah laman.

Penutupan sementara itu yang bermula bulan ini adalah dilakukan secara automatik dan dikaitkan dengan waktu solat tempatan, kata pengarang online laman itu, Majid Al-Mismar. "Laman ini dibina dengan integrasi pada satu perisian yang menggantikan laman indeks dengan lain," katanya. "Kami percaya solat perlu diutamakan.

Akhbar elektronik akan tutup ketika waktu solat dan ia kembali semula selepas solat berakhir." Kebanyakan komen online memuji langkah diambil laman web itu menandakan sokongan mereka kepada sistem yang sama di seluruh negara di mana kebanyakan aktiviti komersial dihentikan sementara waktu ketika solat.

Profesor di Institut Kehakiman Tinggi Universiti Islam Muhammad ibn Saud dan juga ahli Akademi Fikah Islam Antarabangsa, Mohammed Al-Nojaimi, menyifatkan keputusan akhbar itu sebagai amat mulia. "Ia menggalakkan tabiat individu untuk bersolat pada waktunya," katanya.

Pendapat lain menyifatkan langkah itu sebagai hanya dari segi lahiriah. "Anda hanya memfokuskan kepada penampilan dan persembahan berbanding prinsip sebenar agama," kata satu komen yang dihantar kepada laman itu. "Bagaimana jika orang yang mahu melayari laman ini seorang bukan Islam?" tanya penulis kolum akhbar Al-AWatan, Amal Zahid dalam satu ruangan lidah pengarah yang disiarkan Jumaat lalu yang menyifatkan penutupan sementara ketika waktu solat tidak akan menggalakkan orang ramai untuk bersolat. "Bersolat adalah satu perbuatan agama yang mengaitkan manusia dengan Tuhan sepanjang hari. Menggalakkan orang bersolat pada masanya tidak akan dicapai hanya dengan menutup laman web. - Agensi

P/S - Bagus klu dilaksanakan di malaysia jugak ni...

9/11/2009

UteM's 5th convocation

kepada student-student UTeM yang bakal berkonvo pada 3/4 oct 2009 (termasuk aku) tahniah diucapkan...
so sila pastikan korang layari wesite UTeM untuk melaksanakan beberapa perkara wajib SEBELUM / SEMASA dan SELEPAS majlis KONVOKESYEN KELIMA INI
UNTUK KETERANGAN LANJUT LAYARI WEBSITE UTEM
JOM RAMAI-RAMAI KITA MERIAHKAN
KONVOKESYEN PERTAMA DI DEWAN DURIAN TUNGGAL

090909=bad day for me...

salam semua.
hp rosak(so abis wet kene beli hp baru) + keta kene calar + parking langgar tembok + tersangkut ngan jem kat KL + appointment ngan UniKL Deputy Presiden datang lambat = 09-09-09
sabar...sabar...sabar
besar sungguh dugaan pada tarih 09-09-09 ni...
btw lame jugak lekir xupdate blog ni kan....
kepada rakan-rakan muslimin dan muslimat semua lekir ucapkan selamat berpuasa n klu berbelanja untuk raya yg dah xlama lg tu berpada-pada tau...
last word = Selamat Hari Raya, Maaf Zahir batin...
sekian^-^

8/13/2009

H1N1 konspirasi kapitalis buat duit

Saya selalu mendengar cerita bagaimana di beberapa selekoh di lorong-lorong motosikal, akan ada paku-paku tajam ditaburkan. Ia bertujuan membocorkan tayar.

Tidak berapa jauh dari tempat paku itu, ada pula iklan "tukar tiub".

Saya juga diberitahu oleh kawan baik saya bahawa di jalan menuruni terowong lebuh raya Karak sering ditaburkan minyak. Pernah sekali keretanya tergelincir.

Tidak jauh dari terowong ini, ada lori tarik kereta menunggu.

Cerita ini contoh taktik untuk menjalankan perniagaan - cara mencari pelanggan. Dalam dunia perniagaan, rukun imannya ialah keuntungan. Semua peniaga ingin mendapat untung.

Lebih banyak untung, lebih cepat jadi kaya.

Hari ini kita semua tahu bagaimana seramai 44 orang telah ditewaskan oleh virus selesema A (H1N1). Wabak ini sedang menular bukan sahaja di negara kita, malah di seluruh dunia.

Apa sebenarnya semua fenomena ini?

Pada 1963, satu persidangaan diadakan di Iron Mountains, tidak jauh dari Hudson New York. Ketika ini Amerika Syarikat sedang bertarung di Vietnam, Laos dan Kemboja.

Persidangan para pemikir ini untuk membuat dasar bagi pihak kuasa imperial Amerika Syarikat. Pemikir-pemikir ini ingin mencari jalan bagaimana sistem ekonomi kapitalis dunia ini dapat diteruskan tanpa berlaku peperangan.

Laporan dari Iron Mountains telah mengajukan:

- Pertambahan penduduk di bumi akan membawa laba kepada kaum korporat,
- Perang wajib berlaku untuk tujuan ekonomi, politik dan perkembangan sosial,
- Melahirkan musuh sebagai strategi politik.

Dari sinilah lahir keinginan untuk mengawal genetik dan pembunuhan besar-besaran dalam usaha untuk mengawal manusia bagi memastikan keuntungan terus dapat dikaut oleh kaum kapitalis.

Di sini juga bermulanya apa yang akan kita kenali sebagai keganasan biologi – bioterrorism. Teknologi hayat akan digunakan sebagai senjata untuk mengawal umat manusia.

Pada 1970 telah keluar satu memo, National Security Memo No: 200. Memo ini ditulis oleh Henry Kessinger yang menimbulkan bagaimana wajib dikawal ledakan penduduk yang semakin bertambah dalam dunia hari ini.

Memo No: 200 ini mencadangkan agar dijalankan usaha untuk mengurangkan penduduk dunia.

Petikan sebahagian kandungan memo tulisan Kessinger:

"There is a major risk severe damage to world economy, political and ecological syatem begin to fail to our humanitarian values. The urban slums dwellers (though apprently not recent migrants) may serve as a volatile, violent force which threatened political stability.

International relation - population factors are crucial in and after determinants of violent conflicts in developing areas. There is no single approach which will solve the population problem.

The complex social and economic factors involved call for comprehensive strategy… At the same time action and program must be tailored to specific countries and group."

Dalam bahasa mudah, Kessinger melihat manusia miskin – penduduk miskin kota - sebagai sampah dan perlu dikawal dan dibersihkan. Ia samalah dengar dasar 'setinggan sifar' yang selalu diuar-uarkan dalam negara kita ini.

Justeru, hari ini ada berpuluh-puluh lembaga, badan dan makmal sedang membuat kajian biologi. Ada yang bergantung rapat dengan universiti. Ada yang berkait rapat dengan kaji selidik tentera. Ada yang diwujudkan oleh syarikat pembuat ubat.

Malah semua makmal penyelidikan ini kait-mengait antara satu sama lain. Lembaga-lembaga ini semuanya mendapat dana daripada syarikat pembuat ubatan-ubatan dan mendapat kontrak daripada Jabataban Pertahanan Amerika Syarikat.

Semua lembaga dan makmal ini adalah lembaga kapitalis. Tujuan penyelidikan ilmiah mereka untuk membuat keuntungan maksimum. Ilmu pengetahuan mereka bukan digunakan untuk kesejahteraan umat manusia tetapi untuk mencari jalan agar perniagaan mendapat untung besar.

Syarikat ubat-ubatan bernabikan keuntungan. Lagi ramai yang sakit, lagi baik untuk ubat dijual. Kesihatan ialah perniagaan – inilah dasar kaum kapitalis.

Justeru, jangan terperanjat jika saya nyatakan bahawa virus AIDS, HIV, Ebola semuanya lahir dari bilik makmal.

Seperti memerangkap Mat Rempit agar tayar motosikalnya bocor, begitu jugalah kajian biologi di bilik-bilik makmal yang sedang dilakukan oleh kaum kapitalis ini.

Kaum kapitalis multinasional ini ingin memerangkap – bukan dengan menjual tiub. Mereka melepaskan virus-virus ini dengan dua tujuan:

1 – mengurangkan penduduk dunia, dan
2 – menjual ubatan.

Tidak masuk akal? Ia hanya teori konspirasi? Ia pandangan gila Hishamuddin Rais? Sabar dahulu.

Cuba fikirkan pula bagaimana depleted uranium (DU) sedang digunakan dalam perang di Iraq dan Afghanistan. Peluru-peluru baru yang dibuat oleh syarikat persenjataan menggunakan DU dalam peluru yang dapat meledakkan apa sahaja – dari kereta perisai hingga ke tembok-tembok tebal.

DU ini, daripada apa yang diheboh-hebohkan, adalah uranium yang telah mandul kuasanya. Justeru tidak berbahaya kepada manusia. Kenyataan ini bohong!

Kajian demi kajian telah dijalankan yang menunjukkan DU ini masih membawa padah dan malapetaka yang maha hebat kepada umat manusia.

DU akan melahirkan barah. Anak-anak yang baru lahir di Iraq dan Afghanistan – apabila ibu atau ayahnya telah terhidu DU – akan lahir bukan seperti bayi.

Ada yang berkepala besar. Ada yang bermata satu. Ada yang bengkang-bengkok. Bayi-bayi ini gergasi cacat yang dimunculkan oleh teknologi kaum imperial Anglo-Amerika.

Tujuan penggunaan DU ini cukup jelas. Penduduk akan berkurangan. Yang hidup akan terus-menerus memerlukan ubatan – ertinya mereka akan terus membeli ubat.

Ini pandangan karut daripada Hishamuddin Rais? Kerana DU juga terkena kepada tentera mereka juga. Betul.

Memang betul ada beribu-ribu tentera British dan soldadu Amerika yang telah mengambil bahagian dalam perang Desert Storm dan sedang menghadapi apa yang dipanggil Gulf Syndrom.

Ia adalah penyakit baru - pengidapnya akan mati perlahan-lahan. Pada akhir 1980-an, para veteran Desert Storm di United Kingdom menuntut agar Golf Syndrom ditakrif sebagai penyakit.

Permintaan ini telah ditolak oleh kerajaan. Kerajaan menafikan wujudnya penyakit ini.

Para veteran – satu demi satu mati. Anak-anak mereka yang baru lahir ramai yang cacat sama seperti yang terjadi di Iraq dan Afghanistan.

Jangan hairan, kaum kapitalis memang tidak berhati perut. Apa yang penting, keuntungan besar. Dan ini juga selari dengan dasar yang telah dibincangkan di Iron Mountains.

Ia juga dasar yang sedang dijalankan mengikut Memo No: 200 yang disarankan oleh Kessinger.

Umat manusia perlu dikurangkan dalam dunia ini agar mereka yang kaya terjamin kesempurnaan hidup mereka - samalah seperti mengawal penduduk Kampung Kerinchi daripada berpindah ke Country Height atau menggodam setinggan di Kampung Berembang atau Buah Pala agar mereka tidak berani membuat rumah di Bukit Tunku.

Juga, hampir kesemua soldadu yang berperang itu adalah anak-anak kelas bawahan. Mereka ini, seperti kata Kessinger, sampah yang akan membawa masalah.

Soldadu Amerika hampir 80 peratus berkulit hitam dan Latino. Menghantar mereka ke medan perang cara terbaik untuk mengurangkan jumlah mereka.

Anak-anak orang kaya tidak akan masuk menjadi tentera. Malah George W Bush sendiri telah mengelak daripada pergi menyertai Perang Vietnam.

Apabila saya membaca, mengkaji dan meneliti dokumen yang "dibebaskan" atau yang telah dibocorkan, maka ternyata virus terbaru A (H1N1) ini juga telah menetas dari bilik makmal.

Dasar pengurangan umat manusia di bumi ini sedang berjalan dengan baik. H1N1 ini adalah sebahagian dari strategi itu.

Jika kurang yakin tentang apa yang saya cuba nyatakan di sini – atau menganggap ia hanya teori konspirasi – sila cari dan baca.

Ada berjuta-juta bahan kajian ilmiah dan tulisan-tulisan para penyelidik yang menimbulkan isu ini. Semua ini amat senang untuk ditemui dalam internet.

Pada ketika ini, tela diheboh-hebohkan tentang satu vaksin yang akan muncul untuk melawan H1N1. Ia juga pengiklanan besar dari kaum kapitalis.

Untuk sementara waktu kita diberitahu bahawa vaksin ini masih dalam kajian.

Bayangkan, mula-mulanya kita ditakut-takutkan. Kemudian kita diberitahu jangan takut, ada jalan selamat. Tetapi jalan selamat ini wajib dibayar. Cukup senang untuk memerangkap.

Sama seperti menabur paku di jalan raya untuk membocorkan tayar motosikal Mat Rempit. Beginilah sifat kapitalis. Beginilah cara kaum kapitalis membuat untung.

Dalam sistem ekonomi sosialis - ubatan adalah untuk kesihatan, bukan untuk keuntungan. Dalam sistem ekonomi sosialis, hospital milik rakyat, bukan untuk diswastakan.

Dalam ekonomi sosialis, perubatan untuk semua dan bukan untuk yang kaya.

Dalam sistem masyarakat sosialis, umat manusia penjana tamadun, bukan sampah yang perlu dihapuskan. Fikrah manusia digunakan untuk kebaikan, bukan untuk keuntungan. - Malaysiakini

8/01/2009

~Konsert di awan biru~

Bukit Kiara Equestrian & Country Resort, Kuala Lumpur
1 / 8 / 2009
9.00 xberape nk malam

jom p jom malam ni...
join lekir ngan d geng kat sane...
sesekali kene gak layan otai yang paling rock kat Malaysia ni...
xkan xtau kot sape otai rock tu..
sape lagi klu bukan amy search fiiee weeeittt!!!!!

jom p serbu ramai-ramai jom.
berbaloi-baloi.

da

7/22/2009

kerja baru...jalanpon baru

salam semua.....

lame tul lekir xupdate blog ni.....
almaklumla busy ngan macam2 bende la katekan.....

by the way, untuk posting kali ini lekir nak umumkan yang sebenarnya dah 3hari lekir berkeja kat tempat baru....

and secara automatiknye lekir dah xberkerja kat cycleworld corporation lagi.....

name company baru lekir berkerja ialah alloyplas technology sdn bhd
lokasinye di puchong and xjauh dgn tempat tinggal lekir....

walaupon yg sebenarnye terlampau byk cerita yg telahpon terjadi tapi nampak gayanye xleh nk citer untuk posting kali ni la....

ok la geng semua....

t klu de mase utk memblog lekir citerkan pengalaman d kilang baru k...

adios armigos

5/28/2009

Barca 2 - Man U telor ayam

salam semua
:: we are the champion ::

puas hati team fav lekir menang tropi yang ke3 tahun ni....
xsia-sia lekir dok tengok bola kat amer ehsan sebagai penyokong setia Barca awal pagi tadi...
kpd Man U cube tahun depan yer...
korang memang xcukup power nk menentang Barca tahun ni..

jom layan goal-goal Barca malam tadi...
video
pesanan penaje jap:-kpd Kak Co and my darling ucuk jgn wat2 lupe betting kita ok...
(50ringgit + 50ringgit = 1st time servis wsp10** lekir sebab dah 1000km)
adios armigos

5/27/2009

Barcelona Vs Man United tonight

::: messi vs ronaldo :::
Barcelona Vs Man United

27th may 2009
Venue : Stadio Olimpico

Don't Miss this time!


Predict which side will win this title


now!!!

5/26/2009

a few goal in last week EPL 2009 games...

video
anelka golden boot..
video
liverpool 3 - 1 tottenham
video
arsenal 4 - 1 stoke city
video
hull city 0 - 1 man u
antara byk2 goal dalam video kat atas... mane satu goal paling cantik korang rase???

5/23/2009

happy belated teacher's day

salam semua..
posting kali ini sepatutnye di post minggu lepas or lebih detailnyer pada 16 may...
almaklumla 16 may adalah hari guru..
untuk posting kali ini lekir nk mengimbau kembali zaman persekolahan, perkolejan and peruniversitian lekir....

for all guru "selamat hari guru and lekir nk ucapkan terima kasih sangat2 kerana telah banyak mengajar lekir"

gambar-gambar mase lekir kat Sekolah Rendah Sungai Tiram dan Sekolah menengah Batu Sepuluh xdapat nk upload sebab xde dalam simpanan....

btw Selamat hari guru kpd semua guru-guru...jasamu tetap di kenang selalu...

:: PKEE5 (sekolah teknik seri manjung) ::
:: class F6P2 (kolej matrikulasi pulau pinang) ::
:: BMFA 04/08 (universiti teknikal melaysia melaka) ::


hanGLekiR

5/21/2009

FOOD AS MEDICINE

HEADACHE? EAT FISH!
Eat plenty of fish -- fish oil helps prevent headaches.
So does ginger, which reduces inflammation and pain.
HAVE FEVER? EAT YOGURT!
Eat lots of yogurt before pollen season.
Also-eat honey from your area (local region) daily.
TO PREVENT STROKE? DRINK TEA!
Prevent buildup of fatty deposits on artery walls with regular doses of tea. (actually, tea suppresses my appetite and keeps the pounds from invading.... Green tea is great for our immune system)
INSOMNIA (CAN'T SLEEP?) HONEY!
Use honey as a tranquilizer and sedative.
ASTHMA? EAT ONIONS!!!!
Eating onions helps ease constriction of bronchial tubes. (when I was young, my mother would make onion packs to place on our chest, helped the respiratory ailments and actually made us breathe better).
ARTHRITIS? EAT FISH, TOO!!
Salmon, tuna, mackerel and sardines actually prevent arthritis.
(fish has omega oils, good for our immune system)
UPSET STOMACH? BANANAS - GINGER!!!!!
Bananas will settle an upset stomach.
Ginger will cure morning sickness and nausea.
BLADDER INFECTION? DRINK CRANBERRY JUICE!!!!
High-acid cranberry juice controls harmful bacteria.
BONE PROBLEMS? EAT PINEAPPLE!!!
Bone fractures and osteoporosis can be prevented by the manganese in pineapple.
PREMENSTRUAL SYNDROME? EAT CORNFLAKES!! !!
Women can ward off the effects of PMS with cornflakes, which help reduce depression, anxiety and fatigue.
MEMORY PROBLEMS? EAT OYSTERS!
Oysters help improve your mental functioning by supplying much-needed zinc.
COLDS? EAT GARLIC!
Clear up that stuffy head with garlic. (remember, garlic lowers cholesterol, too.)
COUGHING? USE RED PEPPERS!!
A substance similar to that found in the cough syrups is found in hot red pepper. Use red (cayenne) pepper with caution-it can irritate your tummy.
BREAST CANCER? EAT Wheat, bran and cabbage Helps to maintain estrogen at healthy levels
LUNG CANCER? EAT DARK GREEN AND ORANGE AND VEGGIES!!!
A good antidote is beta carotene, a form of Vitamin A found in dark green and orange vegetables.
ULCERS? EAT CABBAGE ALSO!!!
Cabbage contains chemicals that help heal both gastric and duodenal ulcers.
DIARRHEA? EAT APPLES!
Grate an apple with its skin, let it turn brown and eat it to cure this condition.
(Bananas are good for this ailment)
CLOGGED ARTERIES? EAT AVOCADO!
Mono unsaturated fat in avocados lowers cholesterol.
HIGH BLOOD PRESSURE? EAT CELERY AND OLIVE OIL!!!
Olive oil has been shown to lower blood pressure.
Celery contains a chemical that lowers pressure too
BLOOD SUGAR IMBALANCE? EAT BROCCOLI AND PEANUTS!!!
The chromium in broccoli and peanuts helps regulate insulin and blood sugar
Kiwi:
Tiny but mighty. This is a good source of potassium, magnesium, Vitamin E &fiber. It's Vitamin C content is twice that of an orange.
Apple:
An apple a day keeps the doctor away? Although an apple has a low Vitamin C content, it has antioxidants &flavonoids which enhances the activity of Vitamin C thereby helping to lower the risks of colon cancer, heart attack & stroke.
Strawberry:
Protective fruit. Strawberries have the highest total antioxidant power among major fruits &protects the body from cancer causing, blood vessels clogging free radicals. (Actually, any berry is good for you..they're high in anti-oxidants and they actually keep us young....... ..blueberries are the best and very versatile in the health field....... .they get rid of all the free-radicals that invade our bodies)
Orange:
Sweetest medicine. Taking 2 - 4 oranges a day may help keep colds away, lower cholesterol, prevent & dissolve kidney stones as well as lessen the risk of colon cancer.
Watermelon:
Coolest Thirst Quencher. Composed of 92% water, it is also packed with a giant dose of glutathione which helps boost our immune system. They are also a key source of lycopene - the cancer fighting oxidant. Other nutrients found in watermelon are Vitamin C &Potassium. (watermelon also has natural substances [natural SPF sources] that keep our skin healthy, protecting our skin from those darn suv rays)
Guava &Papaya:
Top awards for Vitamin C. They are the clear winners for their high Vitamin C content.
Guava is also rich in fiber which helps prevent constipation.
Papaya is rich in carotene, this is good for your eyes. (also good for gas and indigestion)
Tomatoes are very good as a preventative measure for men, keeps those prostrate problems from invading their bodies

5/20/2009

ALWAYS USE LEFT EAR FOR MOBILE PHONES

Please use left ear while using cell ( mobile), because if you use the right one it will affect brain directly. This is a true fact from Apollo medical team.
:: click the pic ::

DO NOT TURN ON YOUR CAR'S AIRCOND IMMEDIATELY

THOSE PERSON WHO ARE HAVING CAR AND WHO ARE PLANNIG TO BUY CAR JUST KEEP IT MIND .
Please note and circulate...Do not turn on A/C immediately as soon as you enter the car!
CLICK PICTURE TO BETTER LOOKS
Please open the windows after you enter your car and do not turn ON the
air-conditioning immediately.
According to a research done, the car dashboard,
sofa, air freshener emits Benzene, a Cancer causing toxin (carcinogen- take note
of the heated plastic smell in your car).
In addition to causing cancer, it poisons
your bones, causes anemia, and reduces white blood cells.
Prolonged exposure
will cause Leukemia, increasing the risk of cancer may also cause miscarriage.
Acceptable Benzene level indoors is 50 mg per sq. ft.
A car parked indoors with
the windows closed will contain 400-800 mg of Benzene.
If parked outdoors
under the sun at a temperature above 60 degrees F, the Benzene level goes up
to 2000-4000 mg, 40 times the acceptable level... & the people inside the car will
inevitably inhale an excess amount of the toxins.
It is recommended that you open the windows and door to give time for
the interior to air out before you enter. Benzene is a toxin that affects your
kidney and liver, and is very difficult for your body to expel this toxic stuff.
"When someone shares something of value with you and you benefit from it,
you have a moral obligation to share it with others"
this articles i get from my Xclassmate ...just to share to u all...
~adios armigos~

HangLekir

5/19/2009

prison break s4 e22

salam semua...
citer prison break s4 epi 22 ni lekir tengok pagi ahad aritu
kat umah ayai(xclassmate @junior engineer skrg)....
hu hu hu klu aku citer pasal prison break epi 24 ni compon ade org marah coz spoil jer kat dorg..... by the way citer episod 24 ni sebenonyer finishing utk ke empat-empat season prison break....

and untuk komen hang lekir...citer ni happy ending jer...so so so nice ending....
lastly scofiled and dr.sara dapat anak laki....

tu aje lekir nk citer(sikit-sikit dah la....kang xsyok la korang tgk kan)
utk sape2 yang berminat nk dvd prison break full season (together with eng subtitles) korang leh jer rojer hang lekir.... utk pricenyer leh nego-nego...

sekian

wassalam

camni camni lah


jom ban coca-cola...

camni-camni lah..camni-camni lah..


5/07/2009

Barca to the final




salam semua...

xsia-sia lekir tengok game pagi td...

kepada peminat chelsea, sory to say lah yer....

tahun ni, tahun utk barca.

jom kite same2 tunggu 27 may ni di final.



adios geng

4/10/2009

will be back to melaka next week

hello all my friend....
next week i will be on melaka starting 15 until 19 april 2009.
actually this trip is all about working not a vacation.
i will stay on mitc ancasa hotel and mostly working hours will on mitc as participant in
RCW'09
(Regional Contraction Week)
see you on mitc melaka k
adios, armigos

3/26/2009

confirmation of employment

salam semua....

setelah 4 bulan berkerja so skrg ak dh pn dapat surat compom...
so kira start bln march ni aku dah jadi pekerja tetap la....

just update sikit je kat blog yg bersawang giler ni...

ok la semua ye...
hang lekir beredar dulu...
adios

3/13/2009

posting akhirnya

salam semua...
lame betul hang lekir x pos pape dlm blog ni....
sebenarnye lekir xde mase lapang untuk blog2 dh sekarang ni...
zaman keje kuat la katekan.....
by the way, pos kali nk nk gtau yang lekir nk balik kampung esok....
ke kampung sok lekir balik ngan family kak co...
nanti kat kampung de kenduri sepupu lekir ari ahad ni....
so leh makan nasi minyak beb...
erm dapnyer...
eh eh mase utk keje balik ni...
k la kawan2
babai

1/17/2009

MIIE 2009 - Malaysian IBS International Exhibition 2009




hello all...
today posting is actually is about my job life.


did you all know about MIIE?
MIIE is Malaysia IBS International Exhibition...

what is IBS???
IBS meaning Industrialised Building Systems.
if you all in contruction industry for sure you all know about all this thing.

this IBS will be the hottest and the searching one system in Malaysia because the new government desire to all government building must content at list 70% of IBS products

actually the main thing im write this posting is because the next week on 21,22 and 23 january 2009 there will be MIIE2009 on Cheras.

Myself will fully in that exhibition and
will represented my experienced company(since 1993) on this IBS building system.
::new Logo of our company(http://www.cycleworld.com.my/)::
for futher information our company will be in booth number 91 on the exhibition and you all will deal with me or my team there.
see you there and we can make a deal



1/13/2009

sherwinton hotel

salam to all readerss
now im on9 in sherwinton hotel..this just for few minute coz after this i need to go to lancang.
the main reason im here is to see the offical opening by pak badawi for our company project.so i will endit this posting more after im in home...so just now i need to go the to ceremony...
see you letter on guys.
adios armigos

1/06/2009

SPC Modular System

HELLO ALL
In today posting in like to share with all of you about my company product.
Below video will make you know example of CWC (cycleworld corporation) product.
Please enjoy this 7 minute video.
video
-little info about this video-
HOUSE BUILT IN JUST 8 DAYS !!!
SPC Modular House System is one of the most modern Industrial Building System (IBS) to build house in the shortest time frame, reduce overall project costs and minimize labour dependency.
The system integrates Composite Isulated Materials to constract a complete cool, comfortable and yet affordable house.
For futher information you all can visit my company website
thank you for wacthing

1/02/2009

going to serdang hospital

salam semua.
nampaknyer saya lekir mulakan posting untuk 2009 ni dengan cerita yang tidak seberape menyeronokkan... actually semalam lekir telah ke hospital serdang untuk melawat akak lekir...
mesti korang semua nak tahu kenape kan???
actually akak lekir keguguran...that why la dia terpaksa menyambut tahun baru kat hospital...
klu korang nk tau akak lekir yang sorang ni dah macam2 hospital die dah masuk...
sejak zaman dia bujang sampai dah kawin asyik dok masuk hospital aje....
lekir betul2 kesian kat akak lekir yang ini...
banyak duit dia bagi kat hospital aje.kan bagus klu duit2 tu bagi kat lekir aje...
sambil2 dihospital serdang tu sempat jugak lekir menggeshot beberapa photo...
:: menuju ke wad 6B ::
:: tengok kat no 20 tu ade name pesakit and G (G tu untuk gugur) ::



hopefully my sister akan segera sembuh dah dapat memulakan tahun 2009 ini dengan kejayaan serta dijauhkan daripada sebarang masalah.
-amin-
akhir kata...
selamat menyambut tahun baru semua rakan2 bloger dan semua yang membaca posting ini.
epi good year all my friends