WakeUP project

12/27/2008

tajuk pe ekk??

salam semua kawan2...
lame tul lekir xmenghupdate soml ni....
bile dah berkerja ni rase maleh jer nk menulis dalam blog...
pejam celik pejam celik xsangke betul yang hari ini dah genap sebulan 3 hari sudah lekir berkerja di cycleworld corporation (cwc) ....
actually banyak perkara jugak dah berlaku sepanjang lekir xmenghupdate blog ni...
nak citer??? xpe la biarkan aje berlalu.....
by the way lekir sekarang dok tgh menghandle projek tabung haji...
nak tau pe projeknye???
actually company lekir akan membina 19 bijik rumah kat indonesia...untuk perkerja2 tabung haji kat sana...
kemungkinan besar lekir terpaksa pergi ke indonesia lepas cny nanti...
awal2 keje dah nk kene merantau g seberang....sangkut awek seberang camne???
okey la ye kawan2 semua...lekir dok on9 kat kedai mamak je ni and bateri pon dah nk kong dh ni...nk on9 kat umah ayai, die dah balik k.k plak....
okey la setakat ini sahaja dr lekir
ardiozz armigozz

11/29/2008

1st week aku berkerja...

salam...

cam posting sebelom ni gak,lekir dok kat umah ayai mengupdate blog ni...
btw lekir baru jer pas layan citer prison break s4e12....pastu citer bleach 196 and sat lagi nak layan heroes s3e11 plak....almaklum kat umah xde tenet nak download citer-citer fav ni.
so terpakse la mintak jase baik engineer ayai untuk tengok citer-citer yang dah siap dia download 3-4hari yang lepas....

dah seminggu lekir koje kat cycleworld...actually xberape pandai nk citer pasal keje2 lekir lagi...
sbb blom ade keje pon sepanjang seminggu dok kat kilang tu...macam minggu orentasi jer la seminggu ni...sepanjang seminggu lekir dok kat office jer...bukak tenet... masuk lawat blog (nk update xberani) coz org baru mane leh nk wat hal kan?

mostly lekir banyak study ttg product2 yang company ni wat la...and nak mengingat name2 bos2 and worker2 kat sane....

tu aje la yang lekir leh kongsi wat mase ni...nak letak gambo terlupe plak bawak cable tipon.
so len2 kali ajela lekir antau posting ekk..

sekian.wassalam

11/21/2008

bakal bersara jadi penanam anggur

salam semua...
actually semasa posting ni di tulis lekir kat umah ayai (x BMFArian), cip (juga x BMFArian), and mizi (bdk uia-boleh kate mbr baru lekir arr)...pas magrib tadi lekir, ayai dan mizi (cip xde coz die kat sabah ngah koje) kuar g alam central teman ayai cari dvd kosong...
berbalik kepada tajuk posting ni.....
setelah 2 minggu jadi pengangur...
pada hari isnin ini (24-11-2008) maka dengan ini bersaralah lekir dari menanam pokok anggur... dh start koje kat cycleworld la plak....
walaupun lekir g interview untuk jawatan lain tapi dapat plak jawatan lain...
daripada mengangur lebih baik kerje kan???
so lekir terima ajer jawatan sale engineer (gaji pon leh tahan la jugak utk fresh graduate yang belom graduate cam lekir ni) yang di tawarkan oleh company tu....
and untuk pengetahuan kawan2 yang berminat nk jadi arkitek...
company yang bakal lekir masuk ni ade 1 kekosongan untuk jawatan tu....
so leh la try yer klu berminat... p kat website ni;
tu aje la yang lekir nk tulis dalam posting kali ini...
sekian

11/10/2008

tag lame dan tag baru....

...salam...

alang-alang bab tag ini dibuka semula kat street of my life....
so lekir nak settle kan tag lame (dari kak tie)...tag ni lame betul dah lekir dapat dr kak tie tapi xkesampaian nk membalasnye....sory ye kak tie (ToT)
and tag baru(dari pika) yg baru beberape minit yang lepas....

1st sekali utk tag lame

kereta
memang minat gile keta evo.hopefully leh beli keta evo 10...tolong doa kan ekk.
kasut
just do it...nike lor.... yang ade sain R-10 klu leh
majalah / novel
wisel and yg ade citer pasal bola..layan..
melancong
mau g mana ya??? nak g spain tgk metador n tgk team barca main kat nau camp
gambar
ikut mood...tapi selalunye ok jer bab2 gambau ni.
jeans
asal padan and x mahal ok la utk lekir
henpon
asal ade sudah...hope mase akan dtg dpt pakai dopod...
senang cikit update blog gune phone ajer kan???



tag baru dapat sat tadi dr pika

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right NOW!.

2) DON'T change your clothes, DON'T fix your hair...just take a picture. (kalo yg pompuan jgn lupa pakai tudung..huhu...yg laki jgn menggatal lak nk pakai tudung gak)

3) Post that picture with NO editing.

4) Post these instruction with your picture.

5) Tag 10 people to do this...

haha time petang so gelap la cikit...
by the way ngah xpakai baju tapi dcover ngan baju gak..hua3!!! pemacam sexy x?rambut serabainyer!!!anak sape ni ntah....

actually utk kedua2 tag ni lekir xnak tuju kepada sapepon.....

sape2 yang nk, tag aje la diri sendiri ok???

wassalam

11/09/2008

Gathering 2nd batch BMFArian Futsal players

Salam Semua
Esok lekir ade last exam kat UTeM.....
so xde mase nk tulis just upload gambar2 mase minum2 and makan2 kat restoran taj....
fuuu yooo... penat betul kita orang main futsal tadi...
mane taknye penat dah main selama lebih kurang 2jam 30minit kat sport planet.
makasih banyak2 kepada kawan2 engineer belanje main futsal...
lain2 kali lanje lagi 3-4 jam plak ye..
waa haa haa haaa

















11/08/2008

Good Bye Parkson, Good Bye UTeM and Good Bye Melacca....

salam dan berjumpa lagi kita dalam street of my life
1st lekir nk say sory coz lame bebenau bercuti dalam arena bloger ni...
x sangke betul dah sebulan 2 hari lekir xupdate blog...kepada kawan2 bloger semua yang selalu masuk semasa lekir xpos ape-ape sory la yer....actually, lekir sebelum ini memang malas giler nk mengepos ape - ape ke blog and nk cerite pasal hal-hal peribadi.....
for u all information 30 haribulan 10 aritu lekir dah berenti koje kat parkson melaka mall...rase agak sedih jugak la nk tinggalkan kawan-kawan kat parkson tu specially budak2 cashier semua... sesungguhnya banyak kenangan yang akan lekir kenang sepanjang berkerja di parkson...
bye-bye parkson.
2hari lagi iaitu hari isnin ini lekir akan exam di Kompleks Sukan UTeM, Durian Tunggal Melaka...10haribulan 11 bakal menjadi tarikh bersejarah dalam kalendar lekir sebagai pelajar UTeM....(last final exam la katekan) actually yakin sangat last final exam sebab costwork subjek-subjek yang lekir ambik untuk sem ni dah lepas dah...he...he...he....
bye bye UTeM
dikala diri lekir sedang mengangur ini, terasa satu kerugian mase yang amat sangat...bile le company-company yang lekir dah antau resume tu nk pangil keje ni......xsabau betul nak koje jadi engineer ni....klu korang nk tau lekir plan nak keje kat area shah alam...so sape2 yang tahu tentang jawatan2 kosong (manufacturing) kat blah shah alam tu bagi tau la same lekir yerr.....
next week (tak plan lagi hari ape) lekir akan tinggalkan negeri melake untuk tempoh yang agak panjang maybe datang semual ke melaka pd ogos 2009(nk konvo nanti)...lekir plan pasni dok umah kak uda untuk mencari kerja kat area shah alam tu...rase-rasenya lekir memerlukan pertolongan bos lame lekir mase lekir praktikal aritu untuk mencari kerja...
memang xdinafikan melaka adalah bandaraya bersejarah dan akan menjadi satu sejarah dalam hidup lekir...
Bye-bye Melacca
[in memory of melaka 2004-2008]
shah alammmmmm..... tungguuuuu!!!!!!aku cabar engkauuuuu bagi koje katt akuuuu!!!!!
yang benar
HanG Lekir

10/06/2008

1 Syawal bersama HanG LekiR

salam lebaran semua


d bulan syawal ini lekir nk mintak seribu keampunan dan kemaafan dari semua (rakan2 yang mengenali lekir, blogger2 serta semua yang pernah masuk ke dalam ruangan street of my life ini) diatas semua kesalahan atau kesilapan kata-kata/perlakuan/post/entry/comment lekir yang mungkin menguris hati dan perasaan korang semua.

0-0 k...


::. on the way sembahyang raya ::.



~Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin dr lekir sekeluarga(tiada dlm gambar-keluarga yong-raya d rawang, keluarga abg ngah-raya d kelang, keluarga kak lang-raya d segari, keluarga kak tam-raya d pahang, keluarga kak cik-raya d sabak bernam and abg andak yg tgh ambik gambar ni)~



::. gambar keluarga lagi (lekir jd cameraman)::.


koleksi gambar2 lain d 1 Syawal
::. family kak co ::.

::. family kak teh ::.

::.family kak uda::.

::. anak2 buah (8 drpd 21 anak2 buah lekir) ::.

::.family kak andak::.::. winner-aisyah sweet pose ::.::. runner up-anis sweet pose (nk wet raye..) ::.
::. lagi2 posing ::.::. 1st house we all 'beraya' (pak lang house's at manjoi,ipoh) ::.::. anak2 dara berposing malu2 ::. ::. second house-Chek house's kat ayer tawar ::.::. opah cu house's d pasir panjang, perak ::.::. irfan with his dedi's ::.
::. irfan mother's is with me ::.
::. lekir yg single mencari pasangan::.

nota buku 555- semua pic2 tidak di edit langsung menggunakan sebarang solfwares ataupun hardwares, semua original-original belaka dr camera handpon sony ericsson k530i lekir...
yg benar hang lekir

9/24/2008

melantak d borahan seafood


salam semua....

pada 23 ramadhan kali ini buat pertama kalinya hang lekir dapat berbuka diluar bersama housemate2 lekir. selalunyer lekir ni berbuka d umah bersama juadah tapau dari bazar kalau xpon berbuka d counter cashier kat parkson.
actually hari ini lekir koje pagi and balik kul 6ptg... so disebabkan itulah bdk2 umah lekir dah planning buke kat luar....korang nk tau lokasi katne kitaorang berbuke tahap gaban arini??? jom tengok pic2 kat bawah ni..



~on the way g sane~


[jom p buke pose jom..nak numpang teksi wani x??]





~lokasi kejadian ngeri ini berlaku~



[sampai pon kedestinasi yang bakal dijadikan medan berbuka puase kitaorang...klu korang nk tau tempat inilah yang selalu kita orang makan malam sebelom bulan puase ni...lokasinyer adalah d taman bayan yer kawan2(tolong promote lg borahan)...steadylah]

~pelantak-pelantak yang menyertai aski ngeri ini~


(jgn teruskan kalau anda takut)actuall gambau-gambau ni di ambil mase kitaorang baru sampai d borahan seafood and korang jangan riso time ni kita orang ngah pikir mende ape yang nak dijadikan mangsa santapan kita orang sat lagi. by d way lupe plak nk bagi tau yang sebenarnye ade seorang ahli umah kitaorang xjoin iaitu Abg Amer coz dia dalam perjalanan ke kampungnyer. just only 5 orang(wani,riyad,nizam,zul and i) jer yang join this event.bdk2 umah sg putat pon xjoin jugak....

oder2 jangan xoder!!!

tunggu makanan and tunngu masuk waktu....xsabar menanti..
masa yang dinanti nantiakn telahpon tiba...ape lagi tunggu jom settlekan..

jom berbuke...banyak tu nk kene makan...korang nk tolong makan tak?

abis sudah

LAST RESULT OF THE PROJECT
ini le kertas oder kitaorang yang sengaja diambil utk dijadikan kenang-kenangan berbuke d borahan...giler banyak betul makan...yang warne merah tu harge2 bg makanan yg kitaorang order...overall total actually rm70.00 and dapat discoun rm2.00 so it just rm68.00 aje la...


::bergambar selepas kenyang::
Alhamdulillah selesai puase yang ke 23...7 to go now

next activiti is futsal at sport planet at 11.00pm.let burn the calory back.
next post will be about the 2nd futsal game on this ramadhan.
wait ya!!


hang lekir

storymory on 22 sept 08

salam semua....

lekir nk mulakan posting kali ini dengan meminta maaf coz dah agak lame jugak lekir x antar posting kat SOML(street of my life) ni. actually sebenarnye minggu ni lekir agak sebuk sikit dengan study and my prime time kat parkson tu...

Pada sebelah pagi isnin semalam kira-kira 8.30am, hang lekir ade lab test (about PLC programming)..base on my lecturer say may PLC program look like a LAMPU HARI RAYA coz asyik berkelip-kelip jer...hahaha maybe mood nk raya, so... wat lab test pon ntah ape-ape ntah.sepatutnye 4 bijik lampu menyala ikut sequence and tutup pas 10saat, tapi lekir punyer result last menyala ikut sequence tapi xpadam-padam....tu la sebab lecturer lekir cakap mcm lampu raye tu.

for next class (2-4.00pm) hang lekir tersengaja ponteng coz xde teman nk g kelas. selalunye lekir ade kawan yang bernama zul @ bosingwa yg selalu g kelas petang tu.oleh kerana dia xmai coz balik kg so hang lekir pon ponteng le jugak...huhuhu

then at 5.30pm lekir g keje partime as a cashier at parkson melaka mall until 10.30pm...at parkson today xde yang intereting pon just duduk2 lepak2 sambil borak2 ngan alfarid kat counter babies tunggu customer bayar...

~detik 12.00 malam 23sept~
lepas abis koje lekir rest ajela kat umah and teringat sesuatu tentang birthday kawan hang lekir yang lekir kenal kat utem ni sejak tahun pertama minggu pertama yang bernama Rosfatima @ rosy. Kawan lekir yang name rosy ni dah ade degree coz die dah konvo mase bulan 8 aritu tapi still lg dok kat utem sebab tamakkan ilmu( sambung master)...EPI BESTDAY for ROSY...pas jer aku sent msg terus dia call..actually bdk ni nk gayut ngan pakwe die tapi oleh kerana pakwe die koje malam so terpakse la aku layan die borak2.mtg2 time besday ko dpt call free tipon aje semua orang ekk....papepon semoga panjang umur and murah rezeki ye cik rosy kite.


9/17/2008

Champions league - Santapan sahur 17 September 2008


tirai Champions league bermula lagi.

penonton tegar~amir~zul~wani~nizam~riyad~lekir

Semalam Hang Lekir bersahur awal (kira-kira 2.30 am) dengan housemate2 hang lekir semua sebab nak layan champion league game. Actually kitaorang selalunye bersahur dekat RSU tapi malam tadi bertukar arah pulak sahur kat Subaidah.


~the arena (main sponser by subaidah)~

audio yang kurang memuaskan...asyik tibe-tibe xde suare jer... ape arr subaidah makanan jer mahal quality xde.


~lauk-lauk nasi campur~

pilih-pilih... jgn segan-segan... semuanye mahal-mahal belake.... one of reason why we xselalu sahur kat cini..

~smile-u on candid camera~
antara gambar-gambar budak-budak umah hang lekir
(mane satu amir, nizam, zul, wani, riyad and lekir?)
tekun giler menonton.... klu study tekun camni kan bagus, mesti semua dapat 4flat....
~final result~

dicuri dr livescore.com
~gol-gol terpilih semalam~
video
goal tambah anelka ni hasil drpd sepakan jarak jauh dr belleti.
video
xavi's goal
video
gol ke 3 chelsea

9/14/2008

~game yang xdapat tengok~

semalam ade game liverpool vs manchester united and boleh cakap game yang ditunggu-tunggu oleh kedua-dua fans liverpool dan man u.(hang lekir xsokong dua-dua team ni tapi team man u lagi hang lekir xsokong)

oleh kerana hang lekir keje kat parkson so xdapat la tengok game yang berlangsung 8.45pm waktu malaysia..

so bagi sape2 yang same macam hang lekir x tengok game semalam boleh la tengok 3 bijik goal yang hang lekir dah uploadkan kat bawah ni.

ni goal 1st....

video

ni goal 2nd...

video

last goal and the winning goal for liverpool.

video

for man u fans i feel so sory your team loss the game and for liverpool fans congratulation because your team win the game.

for game man city vs chelsea hang lekir tengok kat subaidah mitc bukan subaidah hang tuah mall(for u all infomation subaidah ni kedai mamak yg jadi port kaki-kaki bola mengkritik game yang ditayangkan) bersame-same riyad,amer dan wani...final result~chelsea win the macth.

9/12/2008

Main-main dgn Potoshop7.0

salam
lame betul Hang Lekir xsentuh Adobe Photoshope... seingat Hang lekir last sekali gune photoshop 2.5 tahun yang lepas jer... pastu xpernah pegang photoshop dah...
sekarang sejak tengok blog2 korang yang ade photo yang dah di superimposekan
rase teringin nak pakai photoshop pon menjelma kembali. Disebabkan Hang lekir xde keje part time mahupon kelas, so hang lekir pon menginstall aplikasi photoshop dlm laptop hang lekir. Kalau korang nak tau Hang lekir pakai photoshop version 7.0 yang lame gile dah.
nak tengok hasil kerja Hang Lekir???
atas - Nisa, Sidy, Farhana, Aziz dan Sheril Nadia.

bawah -hang lekir, Mellisa, Lina Theo, Siti Sarah dan Sabarudin


Actually insan-insan yang ada dalam gambar ini semuanyer cashier and bekas- bekas cashier parkson melaka mall. (ade yang korang berkenan tak???) semua diorang ni amat rapat sekali dengan hang lekir.

Walaupon hasil kerja pertama ini xberape cantik tapi bagi hang lekir ini baru seni yang pertama. kira ok la kan?





9/11/2008

tag from ryehannazz

assalamualaikum.

wah3 balik jer koje dah ade lagi satu koje tag plak kene wat ekk..
seb baik soklan2 ni xmacam soklan final exam.

So sy selesaikan abg halim(konon2 roda impian la)

Q1-Nama-nama timangan?
hang lekir, are-tan, scofield, acu @ pak su and lastly adik.

Q2. Aku seorang yang...
~peramah kot pastu nak kate happy go lucky pon boleh gak tapi hang lekir ni xberape suke citer hal-hal peribadi and problem-problem kat orang. For me, it just me, myself and i only!!!
( hampir2 mcm pentingkan diri sendiri..... actually niatku sebenarnye tak nk menyusahkan org).

Q3. Pets?
dulu zaman-zaman sekolah jer ade skrg xde mase nk ade pet-pet ni...jgn riso Hang lekir ni xzalim ngan pets...leh layan punyer.

Q4. Insan Teristimewa
~mak and abah ler...tiada sape leh ganti keistimewaan kedua-dua ayahbondaku ini.. especially my mum yg memang da best 4 me 4eva. i love my mum so muchh.

Q5. Lagu kesukaan?
my chemical romance~The Black Parade
coz ade ala-ala kekeluargaan.
lagu2 yang sedap-sedap untuk telinga ni gua layan jugak.

Q6. Makanan kegemaran?
koteaw kungfu ataupon koteaw contonis.

Q7. Warna kegemaran?
warna-warna yg lembut2 macam purple, biru,hijau (yg muda2) kecuali pink (ni warna utk bdk2 pempuan jer)

Q8. Sikap yang membuatkan aku stress:
tuduh sesuatu yang aku xlakukan.

Q9. 3 benda yang mesti ada dalam beg aku;
1-kunci-kunci
2-pendrive kingstone 2G
3-shaver

Q10. Kali terakhir aku menangis...
8bulan yang lepas kot...entah la tu pon xmacam nangispon tapi sedih tu memang ade coz kehilangan seorang pakcik saudara yang rapat ngan hang lekir...

fuuuuu yooooo
selesaikan pon tag dr raihana ni....
tibe masenyer aku nk tag insan-insan yang rajin layan blog2 nie...
insan-insan yang terpilih itu adalah:~

1-fred (nasib ko le muncul time aku kene tag....so hang kene gak tag ngan aku)

2-ameer (bermuka baru nampak blog hang)

3-zarin lang legar(lame xkaco ko so tag ni point baik beb)

4-syah (hang pon pon berblog baru gak so kene tag le ngan aku)

5-farynna (15 hb nanti besdaykan??? so kene layan tag dulu yer sblm sambut besday)

6-!x0r@ (jangan tanye sebab ape kene tag...layan jer....huhuhu)


makasih semua kawan-kawan bloger.
yang kene tag tu jangan lupe layan ek...
selamat terawih, bersahur and berpuasa diucapkan...
jangan lupe niat pose...

okey sekian dr Hang lekir

~adios amigos~

Sebulan sudah berlalu

Pejam celik, pejam celik. Tak sangka, sudah sebulan "Street of my life" bertapak diruangan maya ini.Bagi hang lekir pengalaman sebulan dalam arena blogger ini memang best.

Dengan adanye blog ini sebagai "home page" memang memudahkan hang lekir untuk masuk ke ruang-ruang yang hang lekir selalu pergi. Kalau dulu kene taip kat Address tapi sekarang guna mouse jer clik kat link-link sebelah kiri "Street of my life"tu dah boleh masuk.Jimat mase.
Selain itu jugak bagi sepe-sape yang nak tinggalkan pesanan or ape-ape link yang menarik boleh tulis jer dekat c-box tu (comfom hang lekir bace punye)

Kepada semua yang baca posting ini saya ucapkan terima kasih kerana sudi membaca posting yang ntah ape-ape ntah nie..
Selamat berpuasa jugak kepada korang semua (xsabaunye nak abiskan 19hari lagi berpuasa) pastu nak sambut raya beb.
Balik kampunggg oOo oOo OoO Balik kampunggg.
Hati rianggg

sekian sahaja dr Hang lekiR

9/07/2008

Prison break s4 ep1&2


asssalammualaikum....

actually posting kali ni just nak bagi tau sikit info tentang citer prison break season 4.

for sesape yang xtahu lagi yang prison break s4 dah kuar boleh le cepat-cepat g download ye...

hari isnin aritu kuar 2 episod sekali.

citer prison break ni sebenarnye memang hang lekir layan sejak season1 lagi.
semua episod ade memang xpernah terlepas mendownload la kirenyer.

hang lekir dah tengok episod 1 and 2 mase hari selasa aritu.
nak bagi klu sikit ttg season4

~dr.sara masih hidup
(wah3 camxcayekan? mati2 percaya mase season3 die dah mati)

btw prison break memang best .


8/29/2008

UTeM...Parkson...Merdeka... Puasa dan Raya

Dalam kita bakal menempuh banyak tarikh-tarikh penting selepas ini, terasa tangan ini ingin memicit button-button keybord bagi menyampaikan ucapan dari lubuk hati diriku untuk rakan-rakan blogger semua.Untuk diriku disini plak cabaran belajar sambil berkerja dan berpuasa pula bakal ditempuhi buat kali pertama dalam hidupku.Di kesempatan ini aku nak mintak ampun dan maaf kalau ade salah dan silap. Selamat menyambut hari merdeka dan selamat menyambut bulan Ramadan yang penuh keberkatan.Marilah kita menambah amal-amal soleh bagi bekalan di akhirat nanti.

Bagi diriku pula ketika ini merupakan titik permuaan bagi kebusyan tahap dewa bakal melanda.
Nak tahu sebab-sebabnya??? sila baca kronologi dibawah

1- Pada tarikh 26/08 yang lalu merupakan tarikh aku bermula menjadi pekerja separuh masa di Parkson.Dengan ini secara automatiknya status aku sebagai student UTeM sepenuh masa sebelum ini menjadi student setengah masa sahaja.

2-Esok pagi (30/08) aku kene ambik midterm test untuk subjuck Automation Industry. oleh hal demikian aku telah memontengkan diri sebagai pekerja pakson (kalau ikutkan aku kene masuk keje 5pm-10pm) demi untuk study.....konon-konon study la.

3-Pas abis test pagi esok aku akan menyambut malam 31/08 (Merdeka!!!merdeka!!!merdeka) nak lepak kat mane sambut merdeka ni???
amirul, nizam, riyard, zul & wani (budak-budak umah sewa merangkap BMFArian second batch) ade pape plaining x???

4-Selamat datang Bulan Mulia.(01/09)jom ramai-ramai kite g Terawih!!! Wah3x nampaknya aku akan berkerja sambil berpuasa plak kali ini...

5-Satu lagi subject yang aku ambik sem ini plak ade test pada (03/09).

6-tarikh 05/09???ape yang penting yer???ntah la....xpenting pon xyah korang susah-susah fikir

Selepas sebulan berpuasa kita akan meraikan hari kemenangan umat islam.
Selamat Hari Raya semua rakan-rakan blogger!!!

diatas perminatan seorang rakan blogger so dtg la no7

7-tarikh 15/09-birthday cik "farynnathewarriorprincess" nanti same2 kite wish kat die ek.nak tengok blog dia???jom..(http://farynna.blogspot.com/)

Hang LekiR

8/25/2008

cerita pendek

setelah hari ketiga berada dimelaka barulah diriku tetibe rajin untuk menghantar post yang baru di street of mylife ni. Klu korang nk tau agak banyak kali gak aku cube utk menulis tapi moodku seakan masih jauh ketinggalan sewaktu jasadku sudahpon berada di melake.

camne nk start posting ni tidak tau le(so aku hentam aje la ye,klu xbest bace jangan mare ye).....mungkin hatiku ini masih teringat kampungku yg aman tenteram kot.kalau diikutkan kata-kata kawanku yang bakal mengundi di permatang pauh esok "kat sini (permatang pauh) dah macam hari raya,ramai sangat manusia" dengan kata-kata itu aku memang dapat bayangkan keadaan kat sane memang sesangat HOT!!! dan telahpun mengatasi keHOTan hotfm radio.Papepun aku malas nk citer hal2 politik dalam blog ni, just aku wish selamat ngundi pade warga Permatang Pauh.


berbalik kepada Street of mylife...
actually kat bawah ni ade gambar rumahku.tempat aku dibesarkan bersama sepuluh adik beradikku yang lain(so aku yang no sebelas la ek??).familly besar la kiranyer and sebab itulah umah ini agak besar(umah kampung jer) .klu semua orang balik memang padat and teramatlah meriahnyer disebabkan anak-anak buahku yang buat bising.
klu korang nak tau family aku skrg ini berjumlah
abah+mak+11(adik-beradik)+10(abang dan kakak ipar) +21(anak2 saudara aku)=
44
nanti kalau ade kesempatan akan ku ceritakkan lebih detail tetang adik-beradikku macam cik raihan @manje yang dah mendetailkan familynyer dlm blognye (rujuk http://ryehannazz.blogspot.com/)


~rumahku syurgaku~

~rupa blogku dlm dopod abg cik aku~

kat kampung aritu, walaupon xde streamyx seb baik abg cik and kak cik aku ade balik kampung so leh gak aku kebas dopod abg cik aku utk jenguk blog street of my life aku yang dalam kelajuan siput (ye la umah aku xde 3G harapkan GPRS memamng camtu ler).


~aktiviti2 lain mase kat kg aritu~

  • jadi petani part time.
  • jalan-jalan pusing kampung.
  • malam2 dok umah tgk citer X-files season1 sampai arini x abis2 lg tgk.
  • makan lebih drpd 3 kali sehari
  • membute time hujan lebat
  • lepak ngan mbr2 yg lame xjumpe
  • xnak kuar ngan raihan waktu die ajak teman ambik ic(takut pakwe ko marah plak nanti)
  • layan msg2 ngan mbr2

tu aje kot nak tulis ye kawan2.....

nak tulis panjang2 xpandai lagi(al-maklumla blogger baru) so inilah cerita pendek tentang diriku.

kepada kawan-kawan blogger thanx a lot coz sapot kan arena blog ni, antar komen kat c.box kat posting2 and yang saje2 lawat tu pon terima kasih bebanyak...

posting ni pon tolong komen ekk.

majulah blogger untuk semua

HangLekiR

8/14/2008

perJaLaNAn KeKAmPunGkU [PeRaK] darI MeLaKA

sewaktu aku menulis post in sebenarnye aku sedang berada
d Kota kemuning Shah Alam Selangor.
kepada rakan2 blogger yg tercari-cari
kemanakah aku pergi semalam (selepas kul 4.oo ptg)
yang sebenarnya nyer aku sedang menuju ke kampungku di negeri Perak yang Tercinta....
semalam......
selepas aku menghantar asssignment industrial automation
ke bilik En Lokman Abdullah(pensyarah) kira-kira kul 3.30 petang....
selepas itu plak....
aku memulakan aktiviti pulang kekampung
(sebernarnya tetibe jer rancang)
settle jer kemas...
time tu beh kurang 4.40ptg..
mulalah perjalananku meninggalkan blok pangsapuri taman tasik utama
bersama-sama
nizamol (tukang antar ke Melaka Central)
setibanya aku d melaka central aku segera mencari tiket ke shah alam.
pada mulanya aku hampir2 kecewa kerana dimaklumkan tiket utk ke shah alam dah abis....
sewaktu mencari-cari tiket keesokan harinye (hari ini) ke shah alam aku bernasib baik kerana
rupa-rupanya ade lagi tiket ke shah alam kul 6.45ptg.
dalam bas
dok dalam bas cam biase la
aku just memegang handponku sambil2 menaip msg kepada family2 dan juga rakan2ku
(just g tau nk dtg shah alam) pastu aku dok tido jer la.....
sampai jer kat seksyen 18 shah alam aku turun kat depan umah abg anjangku.....
ikutkan planning asal nk g kota kemuning tapi dah lewat (dekat2 kul 9.30 dah mase tu) time tu bas dah xde (actually aku xcaripon)
dok umah abg anjangku
cam biasela pas jer salam2 aku pon terus jer melepak tengok tv..
sambil2 tu aku melantak memacam makanan kat umah abg aku tu.....
fuh kenyang perot aku.....
pastu aku pon tdo ngan perot yang agak penoh
harini
dari seksyen 18 aku ke kota kemuning (umah kak Uda )
klu dalam family akak aku yang inilah paling rapat ngan aku sebab mase cuti sem dulu2 aku selalu dok umah dia sambil wat keje part time...
dok lepak sambil borak-borak tu lah yang aku wat sepanjang tidak bersama dunia blogger ni.
mase aku tulis post ini
aku online skrg sebenarnye kat kedai mamak amear ehsan yg ade free Wi-Fi
so leh la aku kembali ke blog aku yg dah berusia 3 hari ini...
pasni destinasi aku yang seterusnya adalah......
--petaling jaya (umah kak co)
--taman tasik utama, rawang (umah kak young aku)
kene g same sebab nk repair computer....
maybe aku balik ke kampungku pada isnin 18 haribulan sampai 24 haribulan
dok kampong sambil cebak buah2 sawit kat sebelah umahku.
mase tu aku xbersame blog aku ni sebab xde tenet la...
so bercuti lah dengan tenang kat kampung....
untuk kawan2 blogger nk ucapkan selamat bercuti gak kat korang yg sedang bercuti ataupon bakal bercuti....
(shah, amerbordon ,zarin lang legar ,ryehanna, chokilala)
xlupe gak kat nizamol yg selalu wat kacau kat c.box aku tu gune nickname s15.
dgr citer dah wat blog..tul ke?
nanti link kan blog (change link) aku ni ekk...
abis sudah...
HanG LekiR

8/12/2008

2nD DaY di DuNia BLoG

Oleh kerana di hari ini aku xde kelas.....
So leh lah kirenye menambah sesuatu di blog baruku ini......
Terlebih dahulu nk ucapkan terima kasih bebanyak kat mbr2 bloggers semua yg melawat dan memberikan cadangan yg begitu bernas sekali tentang dunia blog.
kepada zarin, shah, ryhana,and amirul tq bebanyak coz bg info ttg camne nk bg blog cantik....
than,
for this 2nd day kat dunia blog
aku serba sedikit dahpon belajar tentang sesuatu yang baru tentang camne nak cantikkan blog...
xde la lepak2 kat umah asyik main fifa08 ngan riyad,nizam,wani and amirul.
walaupun kite selalu main fifa08 tapi still liga2 yg kite create tu xabis abis...
bile la nak abiskan ekk???
for esok ade asiggnment industrial automation.
so..
xleh la nak taip pepanjang sangat
(sebenarnyer xde idea dah..)
lastly..
for all my bloggers friends.
thanx alot coz sapoting me in this blogging world....
wish all d best 4 u all..
keep in touch
HanG lekIR
(~_+)

HeLLo 2 aLL

dikala diriku tgh kebosanan.....
tetiba suatu angin sepoi2 bahase telah memanggil diriku....
panggilan itu mengarahkan tanganku untuk membina blog ini.....
than.....

terhasillah blog ini ditarikh 12 august 2008...
pada jam laptopku tertulis waktu 1.26 am...

sesiape yg dh terer bab2 wat blog2 ni....
leh la kiranya sumbangkan
idea or
pendapat or
cadangan or
pape lagi lah yg bernas
and separa bernas utk diriku ini.....

sekian terima kasih...

yang benar...

HanG Lekir

Air Mata Nabi Adam

Tahukah saudara semenjak Nabi Adam terkeluar dari syurga akibat tipu daya iblis, beliau menangis selama 300 tahun. Nabi Adam tidak mengangkat kepalanya ke langit kerana terlampau malu kepada Allah swt..

Beliau sujud di atas gunung selama seratus tahun.. Kemudian menangis lagi sehingga air matanya mengalir di jurang Serantip. Dari air mata Nabi Adam itu Allah tumbuhkan pohon kayu manis dan pokok cengkih. Beberapa ekor burung telah meminum air mata beliau. Burung itu berkata, "Sedap sungguh air ini."

Nabi Adam terdengar kata-kata burung tersebut. Beliau menyangka burung itu sengaja mengejeknya kerana perbuatan derhakanya kepada Allah. Ini membuatkan Nabi Adam semakin hebat menangis. Akhirnya Allah telah menyampaikan wahyu yang bermaksud, "Hai Adam, sesungguhnya aku belum pernah menciptakan air minum yang lebih lazat dan hebat dari air mata taubatmu itu."