WakeUP project

9/24/2008

melantak d borahan seafood


salam semua....

pada 23 ramadhan kali ini buat pertama kalinya hang lekir dapat berbuka diluar bersama housemate2 lekir. selalunyer lekir ni berbuka d umah bersama juadah tapau dari bazar kalau xpon berbuka d counter cashier kat parkson.
actually hari ini lekir koje pagi and balik kul 6ptg... so disebabkan itulah bdk2 umah lekir dah planning buke kat luar....korang nk tau lokasi katne kitaorang berbuke tahap gaban arini??? jom tengok pic2 kat bawah ni..



~on the way g sane~


[jom p buke pose jom..nak numpang teksi wani x??]





~lokasi kejadian ngeri ini berlaku~



[sampai pon kedestinasi yang bakal dijadikan medan berbuka puase kitaorang...klu korang nk tau tempat inilah yang selalu kita orang makan malam sebelom bulan puase ni...lokasinyer adalah d taman bayan yer kawan2(tolong promote lg borahan)...steadylah]

~pelantak-pelantak yang menyertai aski ngeri ini~


(jgn teruskan kalau anda takut)actuall gambau-gambau ni di ambil mase kitaorang baru sampai d borahan seafood and korang jangan riso time ni kita orang ngah pikir mende ape yang nak dijadikan mangsa santapan kita orang sat lagi. by d way lupe plak nk bagi tau yang sebenarnye ade seorang ahli umah kitaorang xjoin iaitu Abg Amer coz dia dalam perjalanan ke kampungnyer. just only 5 orang(wani,riyad,nizam,zul and i) jer yang join this event.bdk2 umah sg putat pon xjoin jugak....

oder2 jangan xoder!!!

tunggu makanan and tunngu masuk waktu....xsabar menanti..
masa yang dinanti nantiakn telahpon tiba...ape lagi tunggu jom settlekan..

jom berbuke...banyak tu nk kene makan...korang nk tolong makan tak?

abis sudah

LAST RESULT OF THE PROJECT
ini le kertas oder kitaorang yang sengaja diambil utk dijadikan kenang-kenangan berbuke d borahan...giler banyak betul makan...yang warne merah tu harge2 bg makanan yg kitaorang order...overall total actually rm70.00 and dapat discoun rm2.00 so it just rm68.00 aje la...


::bergambar selepas kenyang::
Alhamdulillah selesai puase yang ke 23...7 to go now

next activiti is futsal at sport planet at 11.00pm.let burn the calory back.
next post will be about the 2nd futsal game on this ramadhan.
wait ya!!


hang lekir

storymory on 22 sept 08

salam semua....

lekir nk mulakan posting kali ini dengan meminta maaf coz dah agak lame jugak lekir x antar posting kat SOML(street of my life) ni. actually sebenarnye minggu ni lekir agak sebuk sikit dengan study and my prime time kat parkson tu...

Pada sebelah pagi isnin semalam kira-kira 8.30am, hang lekir ade lab test (about PLC programming)..base on my lecturer say may PLC program look like a LAMPU HARI RAYA coz asyik berkelip-kelip jer...hahaha maybe mood nk raya, so... wat lab test pon ntah ape-ape ntah.sepatutnye 4 bijik lampu menyala ikut sequence and tutup pas 10saat, tapi lekir punyer result last menyala ikut sequence tapi xpadam-padam....tu la sebab lecturer lekir cakap mcm lampu raye tu.

for next class (2-4.00pm) hang lekir tersengaja ponteng coz xde teman nk g kelas. selalunye lekir ade kawan yang bernama zul @ bosingwa yg selalu g kelas petang tu.oleh kerana dia xmai coz balik kg so hang lekir pon ponteng le jugak...huhuhu

then at 5.30pm lekir g keje partime as a cashier at parkson melaka mall until 10.30pm...at parkson today xde yang intereting pon just duduk2 lepak2 sambil borak2 ngan alfarid kat counter babies tunggu customer bayar...

~detik 12.00 malam 23sept~
lepas abis koje lekir rest ajela kat umah and teringat sesuatu tentang birthday kawan hang lekir yang lekir kenal kat utem ni sejak tahun pertama minggu pertama yang bernama Rosfatima @ rosy. Kawan lekir yang name rosy ni dah ade degree coz die dah konvo mase bulan 8 aritu tapi still lg dok kat utem sebab tamakkan ilmu( sambung master)...EPI BESTDAY for ROSY...pas jer aku sent msg terus dia call..actually bdk ni nk gayut ngan pakwe die tapi oleh kerana pakwe die koje malam so terpakse la aku layan die borak2.mtg2 time besday ko dpt call free tipon aje semua orang ekk....papepon semoga panjang umur and murah rezeki ye cik rosy kite.


9/17/2008

Champions league - Santapan sahur 17 September 2008


tirai Champions league bermula lagi.

penonton tegar~amir~zul~wani~nizam~riyad~lekir

Semalam Hang Lekir bersahur awal (kira-kira 2.30 am) dengan housemate2 hang lekir semua sebab nak layan champion league game. Actually kitaorang selalunye bersahur dekat RSU tapi malam tadi bertukar arah pulak sahur kat Subaidah.


~the arena (main sponser by subaidah)~

audio yang kurang memuaskan...asyik tibe-tibe xde suare jer... ape arr subaidah makanan jer mahal quality xde.


~lauk-lauk nasi campur~

pilih-pilih... jgn segan-segan... semuanye mahal-mahal belake.... one of reason why we xselalu sahur kat cini..

~smile-u on candid camera~
antara gambar-gambar budak-budak umah hang lekir
(mane satu amir, nizam, zul, wani, riyad and lekir?)
tekun giler menonton.... klu study tekun camni kan bagus, mesti semua dapat 4flat....
~final result~

dicuri dr livescore.com
~gol-gol terpilih semalam~
video
goal tambah anelka ni hasil drpd sepakan jarak jauh dr belleti.
video
xavi's goal
video
gol ke 3 chelsea

9/14/2008

~game yang xdapat tengok~

semalam ade game liverpool vs manchester united and boleh cakap game yang ditunggu-tunggu oleh kedua-dua fans liverpool dan man u.(hang lekir xsokong dua-dua team ni tapi team man u lagi hang lekir xsokong)

oleh kerana hang lekir keje kat parkson so xdapat la tengok game yang berlangsung 8.45pm waktu malaysia..

so bagi sape2 yang same macam hang lekir x tengok game semalam boleh la tengok 3 bijik goal yang hang lekir dah uploadkan kat bawah ni.

ni goal 1st....

video

ni goal 2nd...

video

last goal and the winning goal for liverpool.

video

for man u fans i feel so sory your team loss the game and for liverpool fans congratulation because your team win the game.

for game man city vs chelsea hang lekir tengok kat subaidah mitc bukan subaidah hang tuah mall(for u all infomation subaidah ni kedai mamak yg jadi port kaki-kaki bola mengkritik game yang ditayangkan) bersame-same riyad,amer dan wani...final result~chelsea win the macth.

9/12/2008

Main-main dgn Potoshop7.0

salam
lame betul Hang Lekir xsentuh Adobe Photoshope... seingat Hang lekir last sekali gune photoshop 2.5 tahun yang lepas jer... pastu xpernah pegang photoshop dah...
sekarang sejak tengok blog2 korang yang ade photo yang dah di superimposekan
rase teringin nak pakai photoshop pon menjelma kembali. Disebabkan Hang lekir xde keje part time mahupon kelas, so hang lekir pon menginstall aplikasi photoshop dlm laptop hang lekir. Kalau korang nak tau Hang lekir pakai photoshop version 7.0 yang lame gile dah.
nak tengok hasil kerja Hang Lekir???
atas - Nisa, Sidy, Farhana, Aziz dan Sheril Nadia.

bawah -hang lekir, Mellisa, Lina Theo, Siti Sarah dan Sabarudin


Actually insan-insan yang ada dalam gambar ini semuanyer cashier and bekas- bekas cashier parkson melaka mall. (ade yang korang berkenan tak???) semua diorang ni amat rapat sekali dengan hang lekir.

Walaupon hasil kerja pertama ini xberape cantik tapi bagi hang lekir ini baru seni yang pertama. kira ok la kan?





9/11/2008

tag from ryehannazz

assalamualaikum.

wah3 balik jer koje dah ade lagi satu koje tag plak kene wat ekk..
seb baik soklan2 ni xmacam soklan final exam.

So sy selesaikan abg halim(konon2 roda impian la)

Q1-Nama-nama timangan?
hang lekir, are-tan, scofield, acu @ pak su and lastly adik.

Q2. Aku seorang yang...
~peramah kot pastu nak kate happy go lucky pon boleh gak tapi hang lekir ni xberape suke citer hal-hal peribadi and problem-problem kat orang. For me, it just me, myself and i only!!!
( hampir2 mcm pentingkan diri sendiri..... actually niatku sebenarnye tak nk menyusahkan org).

Q3. Pets?
dulu zaman-zaman sekolah jer ade skrg xde mase nk ade pet-pet ni...jgn riso Hang lekir ni xzalim ngan pets...leh layan punyer.

Q4. Insan Teristimewa
~mak and abah ler...tiada sape leh ganti keistimewaan kedua-dua ayahbondaku ini.. especially my mum yg memang da best 4 me 4eva. i love my mum so muchh.

Q5. Lagu kesukaan?
my chemical romance~The Black Parade
coz ade ala-ala kekeluargaan.
lagu2 yang sedap-sedap untuk telinga ni gua layan jugak.

Q6. Makanan kegemaran?
koteaw kungfu ataupon koteaw contonis.

Q7. Warna kegemaran?
warna-warna yg lembut2 macam purple, biru,hijau (yg muda2) kecuali pink (ni warna utk bdk2 pempuan jer)

Q8. Sikap yang membuatkan aku stress:
tuduh sesuatu yang aku xlakukan.

Q9. 3 benda yang mesti ada dalam beg aku;
1-kunci-kunci
2-pendrive kingstone 2G
3-shaver

Q10. Kali terakhir aku menangis...
8bulan yang lepas kot...entah la tu pon xmacam nangispon tapi sedih tu memang ade coz kehilangan seorang pakcik saudara yang rapat ngan hang lekir...

fuuuuu yooooo
selesaikan pon tag dr raihana ni....
tibe masenyer aku nk tag insan-insan yang rajin layan blog2 nie...
insan-insan yang terpilih itu adalah:~

1-fred (nasib ko le muncul time aku kene tag....so hang kene gak tag ngan aku)

2-ameer (bermuka baru nampak blog hang)

3-zarin lang legar(lame xkaco ko so tag ni point baik beb)

4-syah (hang pon pon berblog baru gak so kene tag le ngan aku)

5-farynna (15 hb nanti besdaykan??? so kene layan tag dulu yer sblm sambut besday)

6-!x0r@ (jangan tanye sebab ape kene tag...layan jer....huhuhu)


makasih semua kawan-kawan bloger.
yang kene tag tu jangan lupe layan ek...
selamat terawih, bersahur and berpuasa diucapkan...
jangan lupe niat pose...

okey sekian dr Hang lekir

~adios amigos~

Sebulan sudah berlalu

Pejam celik, pejam celik. Tak sangka, sudah sebulan "Street of my life" bertapak diruangan maya ini.Bagi hang lekir pengalaman sebulan dalam arena blogger ini memang best.

Dengan adanye blog ini sebagai "home page" memang memudahkan hang lekir untuk masuk ke ruang-ruang yang hang lekir selalu pergi. Kalau dulu kene taip kat Address tapi sekarang guna mouse jer clik kat link-link sebelah kiri "Street of my life"tu dah boleh masuk.Jimat mase.
Selain itu jugak bagi sepe-sape yang nak tinggalkan pesanan or ape-ape link yang menarik boleh tulis jer dekat c-box tu (comfom hang lekir bace punye)

Kepada semua yang baca posting ini saya ucapkan terima kasih kerana sudi membaca posting yang ntah ape-ape ntah nie..
Selamat berpuasa jugak kepada korang semua (xsabaunye nak abiskan 19hari lagi berpuasa) pastu nak sambut raya beb.
Balik kampunggg oOo oOo OoO Balik kampunggg.
Hati rianggg

sekian sahaja dr Hang lekiR

9/07/2008

Prison break s4 ep1&2


asssalammualaikum....

actually posting kali ni just nak bagi tau sikit info tentang citer prison break season 4.

for sesape yang xtahu lagi yang prison break s4 dah kuar boleh le cepat-cepat g download ye...

hari isnin aritu kuar 2 episod sekali.

citer prison break ni sebenarnye memang hang lekir layan sejak season1 lagi.
semua episod ade memang xpernah terlepas mendownload la kirenyer.

hang lekir dah tengok episod 1 and 2 mase hari selasa aritu.
nak bagi klu sikit ttg season4

~dr.sara masih hidup
(wah3 camxcayekan? mati2 percaya mase season3 die dah mati)

btw prison break memang best .