WakeUP project

8/25/2008

cerita pendek

setelah hari ketiga berada dimelaka barulah diriku tetibe rajin untuk menghantar post yang baru di street of mylife ni. Klu korang nk tau agak banyak kali gak aku cube utk menulis tapi moodku seakan masih jauh ketinggalan sewaktu jasadku sudahpon berada di melake.

camne nk start posting ni tidak tau le(so aku hentam aje la ye,klu xbest bace jangan mare ye).....mungkin hatiku ini masih teringat kampungku yg aman tenteram kot.kalau diikutkan kata-kata kawanku yang bakal mengundi di permatang pauh esok "kat sini (permatang pauh) dah macam hari raya,ramai sangat manusia" dengan kata-kata itu aku memang dapat bayangkan keadaan kat sane memang sesangat HOT!!! dan telahpun mengatasi keHOTan hotfm radio.Papepun aku malas nk citer hal2 politik dalam blog ni, just aku wish selamat ngundi pade warga Permatang Pauh.


berbalik kepada Street of mylife...
actually kat bawah ni ade gambar rumahku.tempat aku dibesarkan bersama sepuluh adik beradikku yang lain(so aku yang no sebelas la ek??).familly besar la kiranyer and sebab itulah umah ini agak besar(umah kampung jer) .klu semua orang balik memang padat and teramatlah meriahnyer disebabkan anak-anak buahku yang buat bising.
klu korang nak tau family aku skrg ini berjumlah
abah+mak+11(adik-beradik)+10(abang dan kakak ipar) +21(anak2 saudara aku)=
44
nanti kalau ade kesempatan akan ku ceritakkan lebih detail tetang adik-beradikku macam cik raihan @manje yang dah mendetailkan familynyer dlm blognye (rujuk http://ryehannazz.blogspot.com/)


~rumahku syurgaku~

~rupa blogku dlm dopod abg cik aku~

kat kampung aritu, walaupon xde streamyx seb baik abg cik and kak cik aku ade balik kampung so leh gak aku kebas dopod abg cik aku utk jenguk blog street of my life aku yang dalam kelajuan siput (ye la umah aku xde 3G harapkan GPRS memamng camtu ler).


~aktiviti2 lain mase kat kg aritu~

  • jadi petani part time.
  • jalan-jalan pusing kampung.
  • malam2 dok umah tgk citer X-files season1 sampai arini x abis2 lg tgk.
  • makan lebih drpd 3 kali sehari
  • membute time hujan lebat
  • lepak ngan mbr2 yg lame xjumpe
  • xnak kuar ngan raihan waktu die ajak teman ambik ic(takut pakwe ko marah plak nanti)
  • layan msg2 ngan mbr2

tu aje kot nak tulis ye kawan2.....

nak tulis panjang2 xpandai lagi(al-maklumla blogger baru) so inilah cerita pendek tentang diriku.

kepada kawan-kawan blogger thanx a lot coz sapot kan arena blog ni, antar komen kat c.box kat posting2 and yang saje2 lawat tu pon terima kasih bebanyak...

posting ni pon tolong komen ekk.

majulah blogger untuk semua

HangLekiR

8 comments:

Ryehanna said...

eh..mcm kenal je gambar umah u tu?
bukan ke u mms kat i pic ni jugak?
amikla gmbo lain!
pemalas tol la u ni comot!

shahliza94 said...

satu kampung ngan ana ker...?
bestnya orang ada kampung....

HanG LeKiR said...

ryehanna~huahua manje kan memang tau sangat i ni maleh....

shahliza~bukan satu kg tapi satu daerah jer....

Confused said...
This comment has been removed by the author.
g.3.3 said...

hahahaa...hang lekir manja la nie ekh...
hang bongsu...ahakzzz...
xoxoxoxoxox=]

HanG LeKiR said...

confused~camne leh tau ni???ni mesti adek ana yerr tak?

g.3.3~for anak bungsu tul betul tapi ttg anak manje tu sensungguhnye x berape betul la..

misch suzi iryanti fadilah said...

waaaa..
best nye tgk umah tuh..
umah tu style org dulu2..
jnis tiggi2..
confirm xbanjir john..haha..
mcm pure kampung..
bestnyeeeeeeeeeee~

HanG LeKiR said...

suri~klu banjir masuk air jugak la kat umah tingkat bawah tu.
tapi sejak saya lahir kat umah tu xpernah banjir lg.hope x banjir sampai bile2 la...
klu nk lagi best dtg la...
leh merasai kehidupan d kampung hang lekir.